Районна педмайстерня вчителя фізики 25 вересня 2024 року

 Iryna Pohorila приглашает вас на запланированную конференцию: Zoom.

Тема: Майстерка за темою: "Прості речі на допомогу: фізичний експеримент в умовах змішаного навчання"

25 вересня. 2024 15:30 

https://us04web.zoom.us/j/75888578707?pwd=TBHkMA41HI3unCRt8aBLT5SHUP68Na.1

Ідентифікатор конференції: 758 8857 8707

Код доступу: в телефонограмі

Підтримайте КВНЗ "ХАНО"!

 Шановні освітяни Харківської області!

Колектив Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» звертається до Вас за підтримкою!
Звернення знаходиться на головній сторінці сайту КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» (http://edu-post-diploma.kharkov.ua/)
Просимо Вас висловити своє ставлення.
Голосуйте за покликанням:

Просимо також поширити цю інформацію серед учителів територіального методичного обєднання вчителів фізики та астрономії.
З повагою, методистка КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" заходу Федченко Світлана Геннадіївна.

До Землі наближається комета

Восени 2024 року повз Землю пролітатиме комета під назвою C/2023 A3, яку можна буде побачити неозброєним оком. Вона стане другою кометою за півроку, які зможуть побачити на Землі - у квітні ми мали можливість спостерігати за "кометою Диявола".


У той час, коли комети наближаються до Сонця, вони нагріваються і лід на їхній поверхні випаровується. У результаті утворюється, так звана кома, яка розширюється під впливом сонячного вітру і виникає відомий кометний хвіст. 

 Чим ближче комета наблизиться до Землі, тим яскравіше вона сяятиме. За твердженнями вчених у вересні-жовтні комета наблизиться до Сонця й опиниться від Землі на відстані 70 млн км. Існує ймовірність, що комета C/2023 A3 у нічному небі може сяяти дуже яскраво, так, що буде помітно неозброєним оком.