Радіоолімпіада 2023

Факультет радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем (РБЕКС) Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна оголошує про проведення Всеукраїнської олімпіади «Радіоолімпіада», яка має за мету популяризацію різних розділів сучасної радіофізики серед школярів. 

 

   До участі в олімпіаді запрошуються українські школярі, навіть якщо вони знаходяться за кордоном: учні 10-11 класів та інші особи, які здають НМТ в 2023 році (старша група); учні 7-9 класів (молодша група). Олімпіада складається з одного дистанційного туру, який відбудеться 25.02.2023. Для участі в олімпіаді потрібно зареєструватись за посиланням до 20.02.2023. У зв’язку зі складною ситуацією з електрикою реєстрація буде продовжена до моменту початку олімпіади, але учасники, які зареєструються після 20.02.2023, будуть брати участь в олімпіаді поза конкурсом та можуть претендувати лише на дипломи учасника. Олімпіада відкриється в форматі відеоконференції. 

В програмі: знайомство з факультетом РБЕКС та міжнародною організацією IEEE, а також під час відеоконференції буде оголошено та опубліковано завдання олімпіади. Потім кожен учасник Олімпіади матиме час протягом доби надіслати свої розв’язки організаторам олімпіади за допомогою гугл-форми. Учасники будуть мати можливість надіслати розв’язки протягом тижня, але в цьому випадку вони будуть брати участь в олімпіаді поза конкурсом та можуть претендувати лише на диплом учасника. Для старшої групи буде запропоновано для розв’язання 5 задач радіофізичної тематики. Фотокопію або сканкопію розв’язань необхідно надіслати до Оргкомітету. 

Учасникам молодшої групи буде запропоновано проаналізувати цікаві фізичні ефекти та пояснити, яке відношення має кожний ефект до нашого факультету. Свої пояснення до кожного завдання треба буде розмістити в окремих файлах та надіслати до Оргкомітету. У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану в минулому році переможці олімпіади залишились без подарунків, тому усі минулорічні переможці, що надішлють роботи цього року, гарантовано отримають разом з дипломом учасника або переможця подарунок від Оргкомітету олімпіади. Результати Олімпіади буде оприлюднено на сайті протягом тижня з дня проведення заходу. Всі учасники отримають електронні сертифікати про участь (за запитом можна отримати тверду копію), найкращі учасники отримають пам’ятні призи та подарунки. Керівники учасників (учителі), три або більше учнів яких надіслали роботи, отримають подяку від організаторів радіоолімпіади.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий