ПРОЄКТ інструктивно-методичних рекомендацій щодо використання ШІ в закладах загальної середньої освіти

 

 Шановні колеги! Це дуже цікавий документ і перспектива побудови сучасного уроку

 https://mon.gov.ua/storage/app/sites/1/news/2024/05/21/Instruktyvno.metodychni.rekomendatsiyi.shchodo.SHI.v.ZZSO-22.05.2024.pdf

 

«Штучний інтелект може дещо спростити та поліпшити роботу вчителів. Наприклад, створювати презентації та допомагати формувати індивідуальні освітні траєкторії для кожного учня. Цим документом ми пояснюємо, як перетворити штучний інтелект на власного помічника. Реалізація рекомендацій допоможе трансформувати українську освіту та зробити її більш інноваційною», — наголосив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Етичне та відповідальне використання інструментів на основі ШІ сприятиме застосуванню цих систем на благо учнів і вчителів, поліпшуватиме практику викладання та навчальний досвід учнів, гарантуватиме їм розвиток навичок для майбутнього в етичних межах. А вчителям — можливість отримати користь від підвищення ефективності для розроблення інноваційних методів викладання.

Інструктивно-методичні рекомендації щодо запровадження та використання технологій штучного інтелекту в ЗСО будуть опубліковані на початку 2024/2025 навчального року.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий